dimarts, 11 de juny del 2013

Elaboració de Yogur 

Material: 

- 100ml Llet calenta
- Llet en pols, 2 cullerades/100ml
- Yogur, 1 cullerada 
- Vas de precipitats
- Proveta
- Bany Maria
- Fugó
- Cullera
- Vareta per agitar
- Vidre de rellotge 
- Termòmetre
- Sucre

Procediment:

· Dins un vas de precipitats, feim una mescla de 2 cullerades de llet en pols, i 1 de Yogur.
· Mentres, escalfem 100ml de llet.
· Quan la llet ja estigui calenta, NO bullint, la introduim dins el vas de precipitats, produint una mescla homogènia i hi afegim 1 cullerada de sucre. 
· Una vegada tenim la mescla homogènia, posam el vas de precipitats dins el bany Maria. 
· Passades les 24h, posem el vas dins la nevera, i esperam 24h  més. 
· Després, cadascú li pot posar els seus condiments i a menjar! 

Resultat:

Després de deixar-lo reposar al bany Maria i a la nevera, hem obtingut una composició molt semblant al Danone, amb el mateix gust i aparença. 

Conclusió: 

El resultat obtingut és degut al dixar reposar el Danone a passat pel procés de fermentació, i el líguid ha tornat espès. 











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada