dimecres, 23 de gener de 2013

El Poder Superabsorvent dels Bolquers

Al·lots aplicats de les ciències, hem fet un experiment comprovant la capacitat absorbent del bolquers. 


Material:
-Bolquers de bebé Deliplus
-Bolquer adult Lindor 
-Compresa cirúrgica
-Aigua
-Tisores 
-Pipeta
-Pipetetjador
-Vas de precipitats 
-Balança
-Capsa de petri
-Bicarbonat
-Cullera
-Safata
-Bisturí

Pràctica 1:

- Extreiem la cel·lulosa i els superabsorbents del bolquer. Després introduïm el material obtingut dins una safata, i hi vertim aigua fins que perdi la seva capacitat absorbent (450ml).

A continuació, posam 2 cullerades petites de bicarbonat, i observem com l'aigua es separa del gel.

Resultats:
Al posar el bicarbonat al gel, aquet allibera l'aigua que havia retingut i l'aspecte torna quasi similar al d'abans. Conclusions:


L'aigua s'ha separat del gel degut a que el bicarbonat romp la xarxa de fils de polímers que es produeixen quan els polímers dels superabsorbents entren en contacte amb l'aigua.
Pràctica 2:- Retallem a un paper dues plantilles de 5x5, amb aquestes marcarem dos quadrats a cada panyal i els retallarem. Seguidament afegirem aigua a sobre dels quadrats retallats i observarem el resultat.
Resultats:

SUPERABSORVENT ML AIGUA PES INICIAL PES FINAL
Deliplus 2 100 2,8 89,5
Compresa Cirúrgica 26 1,7 26,4
Bolquer adult Lindor 105 4,2 102,5
Conclusions:
- Observem que la capacitat d'absorció dels bolquers i la compresa varia segons la seva marca i utilitat. La compresa cirúrgica serveix per retenir la sang de la vagina d'una dona després d'una operació.

Resultats Totals:

Bolquers de bebés

Conclusions:
- El bolquer dels nins petits que absorbeix més és el "Pocoyo" i ja que absorbeix 120ml. 
La marca Dodot 5 i Deliplus 5 absorbeixen al voltant de 100 ml. Així que per molt que aquest bolquers costin un poc més, surt a compte.
Els bolquers més barats com per exemple els de marca blanca, absorbeixen al voltant de 50ml.
Observant els resultats arribem a la conclusió de que s'han comès falls durant el procediment del panyal Dodot 5. Llevat d'aquest, les dues marques blanques són les que menys absorbeixen.

CompresesConclusions:
La compresa cirúrgica és la que absorbeix més perquè està feta per absorbir la sang que perden les pacients en una operació de genitals, en canvi, la compresa Evax Supèr és la que absorbeix menys perquè serveix per absorbir la sang de la menstruació.

Adults


 Conclusions:
Aquí podem veure com els bolquers de la gent major, absorbeixen en major quantitat en comparació als dels adults i que el Lindor de T. Mitjana deu ser més gran que l'altre ja que hi ha una gran diferència d'absorció.

Manta Protectora
És una manta que es col·loca al llit per evitar que pèrdues d'orina o sang taquin els llençols. La nostra en concret nomès ha absorvit 8ml d'aigua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada